sunnuntai 21. lokakuuta 2012

HOME SWEET HOME

Viikon työputken ja muutaman päivän huvittelujen jälkeen on ihan kiva palata kotiin. Tai oikeastaan, aivan mahtavaa palata omaan kotiin. Tavarat löytyy niille nimetyistä kaapeista, jääkaapissa on juuri sitä ruokaa mitä sinne olen ostanut, kylpyhuone vain meikäläisen käytössä ja oma sänky aina yhtä pehmeä. Edes kuumehöyryinen matka pilkkopimeässä ei latistanut fiilistäni, kun tiesin mitä määränpäässä odottaa; oma koti.

Ehkä tämä piruinen syysflunssa iskikin juuri oikeaan rakoon, sillä ennen syyslomaa muistan miten meikäläistä muistuteltiin siitä, että lomalla on tarkoitus ottaa rennosti. Lieneekö ymmärryksessäni vikaa, mutta enpä juuri malttanut pysyä aloillani lomaillessani kotikonnuilla. Sitä tuppaa täyttämään kalenterin kaikella sillä ohjelmalla, mikä ollessani pois kotiseudun maisemista on jäänyt tekemättä. Huomaan myös, että normaalin mittainen viikonloppu vilisee vain silmissäni, sillä aikatauluja riittäisi aamusta - aamuyöhön asti, mikäli tyttö vain jaksaisi painaa menemään. Helposti antaa luvan itselleen valvoa myöhään ja nukkua pitkään; ja niin se ei saa mennä. Kaiken tohinan ja kiireen ansiosta (vai syystä?) syyslomalla ennenkaikkea sattui ja tapahtui, ikäviä ja positiivisia asioita. Minulla kun on tapana vielä stressata läheistenkin puolesta, oli murhetta jaettavana muutamien ihmisten kera. Vaikka huolet ovatkin hieman keveempiä niitä kaksin kantaessa, on kurjaa nähdä ystävä surullisena. Aina yhtä kurjaa todistaa toisen murheita.


Kaikesta huolimatta, on mukava saada päätökseen taas yksi hyvä viikko elämästä ja kohdistaa katseet ensiviikon haasteisiin. Uusi arki alkaa taas uusine askareineen. Vaikka kuume koittaakin kaataa tyttöä sängyn pohjalle, on monta asiaa hoidettavana. Jahka saadaan likka kuntoon niin on aika panostaa taas täydellisesti fysiikkaharjoitteluun ja koulunkäyntiin siinä samalla. Jokunen ilta vietetään töitä tehdessä ja rahaa kerätessä. Kyllä tästä taas selvitään, kun otetaan hieman lisää buranaa ja nautitaan illan viimeinen finrex olotilaan.

Jahka tässä vapaampia viikonloppuja on luvassa, on varmaankin korkea aika pistää lompakon vetoketju kiinni ja jäädä omaan kotiin nauttimaan viikonlopusta. Siitä, ettei kukaan herätä meikäläistä aamuleikeillään tai siitä, että on ihan ok olla yöpuku päällä iltapäivään asti - sillä kukaan muu ei joudu katsomaan sinua tukka pystyssä ja hampaat pesemättä. Pestä päivän mittaan pyykkiä ja kokata hyvää ruokaa. Vaihtaa jossain vaiheessa yöpuku lenkkareihin ja lähteä valloittamaan näitä maisemia ja tämän alueen polkuja. Vielä jonakin viikonloppuna taidan toteuttaa juuri tämän. Ja jos olen oikein malttamaton, pyydän parhaan ystäväni koirineen tänne pieneen matoloukkuuni vierailemaan.

Nyt tämä flikka kömpii sen buranan ja finrexin jälkeen nukkumaan.
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

1 kommentti: